Saltar a continguts

Consells de Barri Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Notícies

23/07/2014
L'Ajuntament crea 9.700 m² d'horts urbans amb finalitats socials

L'Ajuntament destinarà 9.700 metres quadrats de terrenys municipals a crear horts municipals amb finalitats socials. Els horts, la gestió dels quals s'atorgarà per concurs,  s'adrecen a entitats socials i persones amb risc d'exclusió.

Horts urbans de Can Mates

D’acord amb la moció institucional aprovada al juny del 2012, per la promoció d’activitats agràries urbanes a Sant Cugat, l’Ajuntament ha donat llum verda a les bases de creació de tres grans parcel·les que acolliran horts urbans amb finalitats socials. Aquests terrenys, que són de titularitat municipal, sumen un total de 9.688 metres quadrats. En concret, les tres parcel·les s’ubiquen en els espais següents:

-Espai de parc urbà comprès entre els carrers d’Amposta i de Rafael Castañé (7.020 m²)

-Espai de parc urbà d’origen agrícola de Can Solà (2.015 m²)

-Espai de parc urbà del carrer d’Andana, 3 (653 m²)

Els horts seran gestionats per entitats socials sense ànim de lucre amb l’objectiu de promoure la inclusió social. A través dels horts, l’Ajuntament també vol afavorir les activitats agràries, l’aproximació de la ciutadania a la terra, la promoció de l’autoconsum alimentari i la valoració de productes de proximitat.
Les persones en risc d’exclusió social podran accedir al cultiu dels horts a través de dues vies. D’una banda, com a persones usuàries d’una entitat social promotora del projecte. De l’altra, si són persones derivades per una entitat dels serveis socials. Els projectes de gestió dels horts tindran capacitat professional d’acollida i seguiment tant de les persones en risc d’exclusió social que formin part de l’entitat com de les que sol·licitin les places que ofereix el projecte.
Les bases que regulen el concurs públic de gestió dels horts van ser aprovades ahir pel ple municipal. El termini de presentació de projectes finalitzarà al cap d’un mes a partir de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província (BOP).