Saltar a continguts

Consells de Barri Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Notícies

28/07/2014
Nou carril bici entre l'estació de Mira-sol i l'institut Leonardo da Vinci

Un nou carril bici unirà l’estació de Mira-sol, l’Escola Catalunya i l’Institut Leonardo da Vinci per facilitar un accés sostenible i segur als centres escolars. El nou tram, que es començarà a construir a l’agost, passarà per l’avinguda dels Països Catalans, el carrer Prat de la Riba i finalitzarà al carrer de Vitòria

La creació d’aquest nou carril bici s’emmarca en l’aposta de l’Ajuntament per construir camins escolars segurs en la línia de la promoció de la mobilitat sostenible i segura

 
 

Bicicleta

A l’agost s’iniciaran les obres de construcció del nou carril bici, que unirà l’estació de Mira-sol dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb l’Institut Leonardo da Vinci i l’Escola Catalunya. El carril tindrà una llargada de 3 quilòmetres i el condicionament d’aquesta nova via de comunicació comportarà l’ampliació de rebaixos de vorera i la senyalització de nous passos per a vianants i bicicletes, entre altres.

Per trams, les obres implicaran:
 
-Tram de l’estació dels FFGGCC Mira-sol al CEIP Catalunya: tram d’1 km. aproximadament. Com que ja té un carril bici existent en vorera, només es farà una ampliació de rebaixos de vorera i passos de vianants i bicicletes a l’avinguda de Montserrat Roig i als carrers d’Olorda i Jaén.

-Tram a l’Escola Catalunya: tram de 0,5 km. aproximadament. Es crearà un nou carril bici en calçada al carrer de Vitòria fins al carril bici que ja existeix al carrer de Pompeu Fabra. S’ampliaran els rebaixos de vorera d’aquest segon carrer i es repararà un tram del carril bici que ja existeix.

-Tram de carril bici al Turó de Can Mates: al carrer de Josep Irla, al carril bici existent, s’ampliaran els rebaixos i s’hi farà un pas de vianants i bicicletes. Al carrer de Prat de la Riba, es crearà un nou carril bici en calçada de 450 metres. S’ampliaran els rebaixos, el pas de vianants i bicicletes, les voreres dels parterres i les mitjaneres existents. També s’eliminarà una part del parterre per construir vorera i donar continuïtat a peu del Parc del turó Can Mates cap a la farmacèutica Boehringer Ingelheim.

-Tram de carril bici a l’avinguda dels Països Catalans: creació de 350 metres de nou carril bici en calçada.

-Tram de l’Institut Leonardo da Vinci: adequació de l’esplanada existent de la carretera de Rubí de davant de les carpes.

 
Les obres tenen un pressupost global de 56.000€. En total, Sant Cugat compta ara amb 33 quilòmetres de carril bici.  Amb la creació d’aquest nou carril bici, el consistori referma l’aposta pels camins escolars segurs.