Saltar a continguts

Consells de Barri Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Notícies

25/06/2015
L’Ajuntament i la UAB instal·laran una pèrgola fotovoltaica a l’escola Catalunya

L’escola Catalunya de Mira-sol disposarà a partir del mes d’octubre d’una instal·lació solar fotovoltaica innovadora d’uns 30 metres quadrats amb una potència de 3’57 kWp. Generarà energia elèctrica que serà aprofitada íntegrament pel propi edifici escolar

Imatge de complement Ampliar imatge

L’Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni de col·laboració per participar en un projecte de la Comunitat Europea que promou la implantació de noves tecnologies d’energia renovable integrada en edificis públics.
A través d’aquest conveni s’ha acordat realitzar a l’escola Catalunya una instal·lació solar fotovoltaica d’uns 30 metres quadrats al pati de joc amb una potència de 3’57 kWp.
A més de generar energia elèctrica, aprofitada íntegrament pel mateix edifici, la intervenció millorarà el confort dels infants a la zona de joc i esdevindrà un referent pedagògic pels alumnes.

Està previst que la pèrgola fotovoltaica entri en funcionament entre els mesos de setembre i octubre d’enguany. La instal·lació estarà cofinançada per la Comunitat Europea i per l’Ajuntament, que hi invertirà un total de 6.051’90 euros (xifra que representa el 25% del cost total). Un cop instal·lada, el sistema fotovoltaic passarà a ser de titularitat municipal.
La instal·lació de l’escola Catalunya se sumarà als tres espais de plaques fotovoltaiques que actualment disposa l’Ajuntament: als fanals del parc de Ramon Barnils (5 metres quadrats), a la pèrgola d’aquest mateix parc (455 metres quadrats) i a la coberta de l’edifici de la casa consistorial (125 metres quadrats).